Inschrijving Kamer van Koophandel

Wat wil je als zzp’er bereiken en hoe?
Misschien wel de belangrijkste vraag voor een startende ondernemer: wat ga je doen? Welke diensten ga je aanbieden? Vakkennis en ervaring zijn de belangrijkste succesfactoren voor een zzp’er. Een uitgebreid ondernemersplan is vaak niet nodig, maar nadenken over toekomstige stappen, wat je wilt bereiken en hoe, wel. Bij de start moet je een rechtsvorm kiezen. De meest voorkomende vorm is de eenmanszaak en natuurlijk moet je een unieke naam kiezen voor je onderneming. Dan begint het allemaal echt: iedere zelfstandige in Nederland is verplicht zich in te laten schrijven in het handelsregister. De Kamer van Koophandel (KvK) voert de wet uit in opdracht van het Ministerie van Economische Zaken. Een nieuwe inschrijving kost eenmalig € 50,00. Vanaf een week voor de start tot een week na de start van je onderneming moet je je inschrijven. Ben je te laat? Dan moet je je alsnog laten inschrijven!

Verplichtingen
Om je in te kunnen schrijven moet je aan een aantal zaken voldoen; je moet regelmatige maatschappelijke werkzaamheden verrichten, de werkzaamheden worden tegen betaling verricht, je werkt zelfstandig, voor eigen rekening en risico, je treedt openlijk op en concurreert, je neemt deel aan het economische verkeer en je hanteert winst (of kostenbesparing) als doelstelling. Via internet kun je je inschrijving al grotendeels digitaal voorbereiden en invullen. Ook kun je direct digitaal een afspraak inplannen. Je moet een Burgerservicenummer (BSN) en een vaste verblijfplaats hebben en een geldig legitimatiebewijs meenemen naar de afspraak met de KvK.

BTW-nummer
Tijdens de inschrijving bij de KvK kan ook direct een btw-nummer bij de Belastingdienst worden aangevraagd. Dit nummer wordt voor eenmanszaken gebaseerd op je BSN-nummer. Je ontvangt je btw-nummer direct bij inschrijving bij de KvK of binnen vijf werkdagen thuis via de Belastingdienst.
Voor meer informatie kijk je op 
www.kvk.nl.

De zorg van SofianZorgt

Voor meer actuele informatie: like Sofian Zorgt op Facebook en bekijk de  LinkedIn pagina