Registratie beroepsregister

Met een registratie beroepsregister kun je aan cliënten en opdrachtgevers (klanten) laten zien dat je expert bent in jouw vak en dat je investeert in je eigen ontwikkeling.

Registerplein en SKJ
Het Registerplein is het onafhankelijke kwaliteitskeurmerk voor sociaal professionals. Het Registerplein toetst onafhankelijk aan de hand van een aantal criteria of geregistreerde professionals zich aantoonbaar scholen, hun competenties onderhouden en continu bij blijven op hun vakgebied.

Het Registerplein accrediteert de opleidingen die relevant zijn voor sociaal professionals. Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ) beheert het beroepsregister voor professionals in de jeugdsector.

Geregistreerden houden zich aan de beroepsstandaarden en vallen onder het tuchtreglement. Voor beide registers is herregistratie elke vijf jaar noodzakelijk.

Let wel: Een groot deel van de HBO-professionals in de jeugdzorg (bijvoorbeeld sociaal werkers, agogen in de GGZ, begeleiders in de gehandicaptenzorg) kan zich nog niet registreren bij het SKJ. Zij kunnen zich wel vooraanmelden voor beroepsregistratie. Voor meer informatie kijk op 
skjeugd.nl.

De zorg van SofianZorgt

Voor meer actuele informatie: like Sofian Zorgt op Facebook en bekijk de  LinkedIn pagina